Analiza meda i drugih pčelinjih proizvoda u USK

Bez autora
Oct 19 2011

Predstavnici Evropske referentne laboratorije za kontrolu kvaliteta meda i pčelinje bolesti, SQA iz Frankfurta danas su u Bihaću s predstavnicima Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona (USK) potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Ovim će biti omogućena analiza meda i drugih pčelinjih proizvoda u Poljoprivrednom zavodu USK-a, a takve analize za sada nije moguće uraditi nigdje u BiH. Time će biti otvoren put za brže stvaranje uvjeta za izvoz meda u zemlje EU. Gosti iz Frankfurta održali su i predavanje o temi "Najnoviji znanstveni rezultati istraživanja američke truleži legla i drugih pčelinjih bolesti u zemljama EU".

Analiza meda i drugih pčelinjih proizvoda u USKPredstavnici Evropske referentne laboratorije za kontrolu kvaliteta meda i pčelinje bolesti, SQA iz Frankfurta danas su u Bihaću s predstavnicima Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona (USK) potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ovim će biti omogućena analiza meda i drugih pčelinjih proizvoda u Poljoprivrednom zavodu USK-a, kazao je direktor ove ustanove Smail Toromanović dodajući da takve analize za sada nije moguće uraditi nigdje u BiH.

Time će biti otvoren put za brže stvaranje uvjeta za izvoz meda u zemlje EU.

Gosti iz Frankfurta održali su i predavanje o temi "Najnoviji znanstveni rezultati istraživanja američke truleži legla i drugih pčelinjih bolesti u zemljama EU".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik